onsdag 12 juni 2019

Liten docksäng

Hej!

Nu är första året vid Göteborgs Universitet ämneslärarutbildning avklarad. Bloggen övergår från att vara ett skolarbete till att vara min egen Slöjdblogg.

Äntligen kan välja själv vad jag vill tillverka så först ut blev en liten docksäng.

I första kursen SL10 tillverkade jag denna (halvfärdiga) skål. Syftet med skålen var att visa att jag kunde använda en sickel. Vilket jag inte gjort med den första skålen. Visste inte (då) att det fanns något som heter sickel så sandpapprade länge(!) till en alldeles underbart jämn och fin yta. Tji fick jag för det.

När nu barnbarnet påpekade att skålen var ALLDELES lagom till Igis (igelkott-mjukisdjur) så smälte ju Mormorshjärtat 💘och skålen kom till användning.

Sågade bort hörnen med bandsåg. Använde en spillbit till fyra ben. Tänkte först att foga samman det hela med pluggar (blompinnar). Men hann inte under kurs SL20 så nu blev det den enkla vägen. Trälim 😂!


Så härligt att få pynta till Prinsessan! Vit färg med glitter i guld och rosa. Kulorna på sängstolparna är pärlor som jag målat med guldnagellack och sedan transparent nagellack för extra glans. Spikat fast med mässingsspik genom pärlans hål och ner i sängstolpen.

Barnbarnet blev väldigt nöjd och Igis har fått en säng att sova i 💗!

/Pyvve

2 kommentarer:

  1. Heja dej,ett år går fort! Skoj att du har en blogg, får kika in ibland här, det är ju jättespännande! <3 *kram*

    SvaraRadera
  2. Jättesöt! sover alltid bredvid stinas säng.

    SvaraRadera